Парите на София се управляват неефективно и именно това е причината много

...
Парите на София се управляват неефективно и именно това е причината много
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: България все още не е готова за еврозоната

Парите на София се управляват неефективно и точно това е повода доста сектори да не се развиват добре. Това е мнението на някогашния кмет на столицата Стефан Софиянски. Според него на столицата ѝ е нужен кмет - специалист, който да управлява вярно парите  бюджета. А на България е нужна постоянна и растяща стопанска система, за да влезе в еврозоната.

 
Ти имаш едни пари извън и те не намират съответно отражение нито в растежа ти, нито в Брутният вътрешен продукт, значи изчезват, харчат се неефективно. На София ѝ би трябвало или инженер добър, или икономист - доста по-агресивно развиване на инфраструктурата, в този момент се строи постепенно и скъпо. Или икономист, тъй като се харчат парите неефективно.
Стефан Софиянски

Първата сателитна станция и цифровизацията на телефонната мрежа – това открои Стефан Софиянски като свои триумфи на кметския стол.

„ Аз съм подписал и първия лиценз за gsm оператор. Имам зад тила си две банки – Пощенска и Общинска банка “, напомни той.

„ Много самочувствие имам от това, че успяхме да проведем в доста къс период договарянията с МВФ и стабилизирахме лв. “, посочи Софиянски във връзка с направеното от него като длъжностен министър председател през 1997 година.

Стефан Янев беше един добър министър-председател. И това е в основата – на България ѝ трябват съществени хора, съществени министър-председатели “, по този начин Стефан Софиянски обоснова поддръжката си за Политическа партия „ Български напредък “.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР